Tuesday, September 1, 2009

Lama-ajan asuste





Vaikka oikeastaan olenkin hieman sitä mieltä että tuo lama-hehkutus toisaalta vaan pahentaa asioita, niin tämän kerran sallin sen itselleni. Kyseessä on siis hapsuhuivi, joita joissakin kaupoissa, mm only on näkynyt. Kalliitahan ne eivät kaupoissakaan ole, mutta teeman mukaisesti tämän tekee itse. Katteetkin mokomalla on melko röyhkeät :)







Hapsuhuivin tekeminenhän on helppoa, ja vie varmaan vähemmän aikaa kuin ylipäätään tämän ohjeen tekeminen,yksinkertaisimmillaan tarvitset vain trikoota ja sakset. Noissa esimerkeissä kangas oli vaan leikattu hapsuille, ja siinä onlyn versiossa ne oli ommeltu siihen toiseen reunaan. Hapsujen laittaminen erikseen helpottaa sinänsä että jos joku hapsu menikin leikatessa vinoon niin se ei näy valmiissa huivissa, kun sitä ei tartte siihen laittaa. Näitten kanssahan voi kikkailla vaikka miten, riippuen siitä millaisen haluaa. Tässä on yksi esimerkki:




- Mitään tarkkoja mittoja en tähän laittanut, koska jokainen voi ne oman makunsa mukaan päättää. Pituuden voi vaikka mitata jostain toisesta sopivan pituisesta huivista.

- Musta, harmaa ja valkoinen toimii värinä ihan varmasti, mutta leikitelläkin voi. Kuvioitu kangas sopii myös, kun voi leikata hapsut vaikka kuvioidun kankaan pohjavärin värisestä kankaasta.

- Materiaali näissä siis on trikoo, itse suosittelen joko puuvilla tai viskoositrikoota. Viskoosissa varsinkin on kaunis himmeä kiilto, ja se on muutenkin kevyemmän oloista. Kangaskaupoissa myydään usein laareissa valmiita sattumanvaraisen kokoisia paloja kilohintaan, tarvittavan määrän kangasta saa muutamalla hassulla eurolla.

- Kierrätysmatskutkin ovat mielenkiintoinen valinta, vanha väljä t-paita jollain kivalla printillä, miksei?

- Huivia voi myös koristella jos haluaa, hapsuja voi vaikka alkupäästä solmia, tai niihin voi kumpaan kumpaan päähän lisätä vaikka helmiä. Jos oikein kehtaa panostaa niin reiät voi tehdä sirkkoja apuna käyttäen. Sirkat ovat niitä metallisia renkaita, helppo laittaa oikeasti, tarvitset kuitenkin vasaran ja alustan.

No comments: