Monday, May 25, 2009

unettomia öitä




Hohhoijaa...
Tässä sitä vielä sunnuntaita elellään, tällaista on välillä opiskelijan arki. Parempi vaan vetää samoilla silmillä seuraavaan päivään, että pääsee lähtemään:D
Koulussa on ollut aivan tuhottomasti tekemistä, ja koneellakin on saanut kiitettävästi istua, siksipä on jäänyt blogin päivitteleminen reippaasti vähemmälle. Sen verran olen kuitenkin kunnostautunut että päivitin hieman ulkoasua, pitäähän kunnon blogissa olla oikea banneri.

Nyt pienenä ajatuskatkona ajattelin hieman valaista sitä mihin aikani on mennyt, osittain siis. Tehtävänantona saimme suunnitella ergonomisen vaatemalliston. Ergonomia vaatetuksessa tarkoittaa turvallista ja mukavaa vaatetusta käyttötarkoituksien mukaan. Parhaana esimerkkinä; vaatteiden ergonomiaan painotetaan eniten työ- sekä urheiluvaatetuksessa.

Päätin suunnitella malliston nuorelle urheilulliselle naiselle. Tutkinkin aluksi paljon kuinka muoti ja urheiluvaatetus ovat viimevuosina entistä enemmän nivoutuneet yhteen. Moni huippumuotimerkkikin tarjoaa nykypäivänä myös urheilumallistoa. Tarkoitus oli luoda mallisto jossa liikkuminen on mahdollista, mutta ei määrittele koko malliston ulkonäköä.

Malliston suunnittelun ensimmäinen vaihe oli koota ideataulu, joka parhaiten kuvaa tyyliä, muotokieltä ja tunnelmaa



sitten aloin miettiä värimaailmaa ja päädyin tällaiseen




sitten välissä paljon luonnostelua, jonka lopputuloksena mallisto näyttää jotakuinkin tältä



Tietenkin malliston suunnitteluun kuuluvat myös esityskuvat, joiden luonne on lähinnä kuvailla tuotteiden tunnelmaa ja tyyliä.





Mallistosta tulee myös valmistaa joitakin tuotteita, niistä sitten myöhemmin.

1 comment:

M said...

Uii, korallinpunaisia tulppaaneja.. voin vain kuvitella kuinka ihana se on :)
Nätti ulkoasu sun blogilla, ja kiva lueskella sun kertomista jutuista ja suunnitelmista, kun suunnittelen itsekin vaatteita.
Kiitos kommentista blogiini, ja tsemppiä malliston kanssa! :)